Масло за јадење

Произведено со врвна технологија на рафинирање на суровото масло и традиција подолга од 90 години.

Слатка линија

Локум, алва и желе бонбони – вистинско слатко задоволство произведено по рецептите на велешките мајстори на кондиторскиот занает.

Пченкарни производи

Палента и пченкарно брашно за оние кои сакаат да се хранат здраво и да ги разбуди мирисот на тазе качамак или проја.

Оцет

Вински, јаболков и прехранбен оцет.

Додатоци/преливи

Во оваа група производи спаѓаат: какао, шеќер, шеќер во прав, кокос, сусам, таан и нишесте.

Маргарини

Произведени од висококвалитетни растителни масти и масла, хранливи, со пријатен мирис и најважно од се - лесно се мачкаат.

Зачини

„Еленка“ и мелената сол се вкусни додатоци за секое јадење и омилени зачини на сите оние кои сакаат да готват со стил.

Зрнести производи

Грав, леќа и ориз – за вкусен и здрав ручек, кој ќе го собере на трпезата целото семејство.

Мисија

Нашата главна мисија е да создаваме среќни и задоволни потрошувачи. Наједноставен начин да се постигне тоа е со искреност и квалитет. Исто така, постојано се стремиме кон проширување на асортиманот на производи, како и нивна достапност до што е можно поголем број потрошувачи во земјата и во странство.

Визија

Прехранбената индустрија „Кристал 1923“ АД Велес има визија да прерасне во модерен европски капацитет, кој ќе ги имплементира најсовремените технологии за производство на здрава, безбедна и квалитетна храна. Наша визија е производите да бидат достапни во што поголем број земји низ светот, на сите континенти. Сакаме да ја промовираме македонската кујна како природна и здрава за конзумирање.

95 години традиција и квалитет

Врвниот квалитет на производите и нивното постојано усовршување е главната цел на компанијата, бидејќи нашите верни потрошувачи го заслужуваат само најдоброто.

Superbrands 2013/2014

Кристал е во избраното друштво на најсилни брендови присутни на македонскиот пазар. Повеќе од 12.000 потрошувачи и внимателно одбрани експерти го прогласија нашиот бренд за лидер врз основа на критериумите за квалитет, сигурност, различност и емотивната привлечност, применувајќи ги меѓународните стандарди на Superbrands.

Маслото Кристал

Маслото Кристал е еден од најпрепознатливите брендови во историјата на македонската прехранбена индуструја, со традиција подолга од 90 години. Произведено со врвна технологија на рафинирање на суровото масло добиено од висококвалитетно сончогледово семе набрано на македонските полиња, маслото Кристал е синоним за квалитет.

95 години традиција и квалитет

Врвниот квалитет на производите и нивното постојано усовршување е главната цел на компанијата, бидејќи нашите верни потрошувачи го заслужуваат само најдоброто.

Superbrands 2013/2014

Кристал е во избраното друштво на најсилни брендови присутни на македонскиот пазар. Повеќе од 12.000 потрошувачи и внимателно одбрани експерти го прогласија нашиот бренд за лидер врз основа на критериумите за квалитет, сигурност, различност и емотивната привлечност, применувајќи ги меѓународните стандарди на Superbrands.

Маслото Кристал

Маслото Кристал е еден од најпрепознатливите брендови во историјата на македонската прехранбена индуструја, со традиција подолга од 90 години. Произведено со врвна технологија на рафинирање на суровото масло добиено од висококвалитетно сончогледово семе набрано на македонските полиња, маслото Кристал е синоним за квалитет.